Pá 25.10.2019 | 16:30 | Zvláštní událost

Přednáška profesora Jana Zrzavého na CERGE-EI vrámci The CCC Lecture Series

Centrum pro ekonomický výzkum a doktorské studium Univerzity Karlovy - Národohospodářský ústav AV ČR (CERGE-EI) a Centrum pro teoretická studa (CTS) Vás srdečně zvou na novou řadu mezioborových přednášek nazvanou The CCC Lecture Series. Cílem této řady je představit a propojit excelentní české vědce z příbuzných vědeckých oborů, které jsou relevantní pro ekonomický výzkum.

První přednáška profesora Jana Zrzavého Původ rodiny, soukromého vlastnictví a státu 2.0  je zaměřená na evoluční biologii.

Datum: 25. října 2019 v 16:30
Místo: CERGE-EI, Politických vězňů 7, Praha 1, Sál číslo 6

Dnešní evoluční přístup v antopologii nevidí evoluci jako žebřík, ale jako strom, všechny dnešní kultury jako stejně odvozené, žádnou jako primitivní, nicméně s evoluční historií, která stojí za zkoumání. Použijeme-li současné fylogenetické metody, převzaté z biologie, můžeme rekonstruovat takové historii vlastností lidských populací, které nezanechaly žádné nebo skoro žádné archeologické stopy, jako je struktura rodiny, výběr partnera, příbuzenské vztahy apod. V době, kdy se kdekdo stará o „ochranu tradiční rodiny“, jde o téma aktuální i politicky.

 Přednáška proběhne v češtine. Prosíme, registrujte se zde.

CERGE_EI_logo_RGB_small.jpg CTS_logo_RGB.JPG