Út 16.06.2020 | 14:00 | Zvláštní událost

Udělení CERGE-EI Second-Year Research Fellowship 2020

Vítězové letošního ročníku Second-Year Research Fellowships, podporovaný nadací RSJ Foundation, byli oznámeni při slavnostním předávání diplomů z rukou vedení dne 16. června. 
Stipendium pro studenty postgraduálního studia se uděluje od roku 2015 talentovaným studentům druhého ročníku, kteří prokazují velký potenciál a zájem o ekonomický výzkum.

Marek KapickaPaolo Zacchia, členové letošní akademické komise, hodnotili 14 prací studentů a z nich vybrali nasledující 3 studijní návrhy s nejlepším výzkumným potenciálem:

první místo a cenu 55.000 Kč získala Marta Cota za její návrh výzkumu na téma „Extrapolative Income Expectations: Consequences for Savings Accumulation“,

druhé místo a cenu 45.000 Kč obdržel Artem Razumovskii s návrhem výzkumu na téma „Investigating the Effect of Deadlines: Spillovers and Optimal Allocation“,

Sona Badalyan se umístila na třetím místě a obržela cenu 38.000 Kč za jeji návrh „The Effect of Parental Leave Benefit Amount on Leave Duration and Reemployment Wages: Evidence from Regression Kink Design“.

Gratulujeme všem vítězům a věříme, že příští rok nás seznámí se zajímavými výsledky jejich výzkumu. 

RSJ Fellowship 2020